OHJELMA

OHJELMA JULKAISTAAN HELMIKUUN ALKUUN MENNESSÄ

Kulttuuriosuuskunta Perikuva tuottaa yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa keskikesän 2022 monitaiteellisten kulttuurinautintojen festivaalin Honkolan kylässä Sastamalassa (Tampereelle 68 km, Poriin 75 km, Turkuun 103 km).

Ohjelma on suunnattu kaikenikäisille. Perjantaista sunnuntaihin päiväsaikaan myös lapset saavat myös nauttia kulttuurin iloista. Työpajoja on tulossa mm. tanssille ja kitaralle.

Festivaali on päihteetön ja savuton (tupakoitsijoille on omat tupakointipaikat).

Honkolan uudet asukkaat Rebecca ja Luna -laamatytöt tervehtivät Mimi-, Marjatta- ja Julia -lampaiden kera festivaalivieraita. Lunalla on pieni sivurooli Honkofestissä ensi-iltansa saavassa Sysien syleily - Ihmisen jälki -elokuvassa!


FESTIVAALIALUE, KAUPPA, KIRPPUTORI, NÄHTÄVYYDET                                                 Ohjelmaa esitetään mm. Honkolan vanhojen koulurakennusten pihassa upouudessa 220-paikkaisessa pihanäyttämötalossa, jossa katsomossa ei ole seiniä. 100-paikkainen sisänäyttämö tarjoaa intiimiä tunnelmaa mm. elokuville ja musiikille. Heimolan maamiesseuran taloa juhlistavat nykytaiteilijoiden teokset näyttelyllään.

Kirpputorilta ja festivaalikaupasta löydät taiteen ja kierrätyksen aarteita. Kahvilat ja festivaaliravintolat ovat avoinna festivaalin ohjelmien aikana.

Paikalliset nähtävyydet ovat Suomen pisin puinen riippusilta sekä Puurijärvi-Isosuon kansallispuisto. Vietä lomaasi keskellä kauneinta Kokemäenjokilaaksoa festivaalitunnelmissa!

POIMINTOJA OHJELMASTA

Honkofestin ensimmäistä päivää juhlistetaan (21.7.2021) festivaalikulkueella Vammalassa ja Huittisissa. Runsaudensarvessa löytyy ohjelmaa kulttuurin ja taiteen nälkäisille torstaista sunnuntaihin!

Ensimmäinen päivä päättyy Litku Klemetin ja Antti Aution musisointien jälkeen Kokemäenjoen rannassa tunnelmoiden.

Perjantaina Honkofestissa on merkittävä ensi-ilta: Elokuvatrilogia Sysien syleily I, II ja III (Kyllikki ja Juhani -filmi, ohjaus Jarmo Salo) saa ensi-iltansa. Suomalaista tinkimätöntä draamaa sydämen pohjasta koskettaen  on tarjolla kesäillassa elokuvamaratonin muodossa!

Ensi-illan tunnelmaan saattaa portugalilainen suomalaistunut kitarataiteilija Cravinsky, jonka jyhkeät musisoinnin värit, rytmit ja äänimaailma virittävät katsojan kuin katsojan.

Ajattomat filmien Tapahtuipa kerran perjantaina -elokuva on syntynyt elokuvan tekemisen ilosta nuorten aikuisten voimin myöskin Sastamalassa. Neljäkymmentä vuotta sitten tapahtuneen postiryöstön aikainen ajankuvaus helmeilee värien eksotiikkaa sekä draamaa.

Festivaaliemäntä Kyllikki Salo jakaa yleisön kanssa henkilökohtaisesti taiteen iloa oman sävellyskonsertin (folk/indie) sekä omakustannekirjan julkaisun muodossa lauantaina. Paikallinen musiikkinähtävyys Jussi Syren & The Groundbreakers niittaavat harmonioillaan sekä bluegrassin tahdeilla nuotteja Honkolan keskikesän iltataivaalle kiivaaseen tahtiin.

Iki-ihana kansanlaulaja Veera Voima lumoaa viimeisenä festivaalipäivänä laulullaan. Festivaalin päätteeksi korkataan upouuden kulttuuritilan tanssilattia Lads'n Lady tanssiorkesterin kera Anita Karjalaisen hunajaisen äänen tahdissa. Kultturihistorian havinaa siis Honkolassa.

Ja sitä teatteria, sitäkin on luvassa... Ja... ja...