TAITEILIJAT

LITKU KLEMETTI

Litku Klemetti rymisteli Tuntematon numero-yhtyeineen suurempaan tietoisuuteen 2017 julkaistulla Juna Kainuuseen-levyllä.

Vuodesta 2015 toiminut Litku Klemetti on lauluntekijä Sanna Klemetin alter ego sekä 5-henkinen yhtye.

Emma-palkittu Litku julkaisi keväällä 2021 elektronisemman discolevyn Kukkia muovipussissa, jonka tiimoilta kierretään erikoissetillä.


JUSSI SYREN & THE GROUNDBREAKERS

Jussi Syren And The Groundbreakers has been playing their hard driving style of bluegrass since 1995. Besides their native Finland they have been performing in six European countries and nine US States. Their albums have received highlight reviews in music media - such as Bluegrass Unlimited and Country Music People. Their songs have got lots of airplay all over the world.

Groundbreakers' style is a little different from other current day bluegrass groups. Their style was born in smoky honky tonks and crowded bar rooms where you have play hard and holler loud. Even today most of the venues they play are that kind. The Groundbreakers' sound is not far from 60's bluegrass groups who worked in Baltimore and Detroit bars.


JUKKA RITANEN

Kaustisten musiikkilukion kasvatti on toiminut alunperin musiikin opettajan tehtävissä ja nyttemmin eri kansalaisopistoissa kitarasoiton opettajana ja laulupiirien vetäjänä viimeisimpänä Sastamalan opistossa.

Jukka vaikuttaa enimmäkseen bassopuolella neljässä eri yhtye-kokoonpanossa. Hotwings esittää americana-gengreä eli ameriikan humppaa, Kanto on kansanlauluyhtye, Fior irkkubändi ja Salosen sähköpotkulauta soittaa aitoa Suomirockia.

Honkofestissa kuullaan konserttina vuonna 2021 edesmenneen suodenniemeläisen runoilijan, Matti Suomisen ihastuttaviin runoihin  Jukan säveltämiä lauluja Jukan itsensä esittämänä.

"Ja sinistä maata kohti mua keijut tanssien vie... ja allamme kirkkaana hohti kuunsillan kultainen tie..."


KYLLIKKI SALO

Festivaaliemäntä, monitaiteilija, käsikirjoituksineen, lauluineen, kirjoineen, näyttelemisineen. Pirkanmaan ammattikorkeakoulun sävellys-ja lauluopinnot keskeytyivät 2000-luvun alussa, mutta taiteellinen intohimo otti uudelleen otteen Kyllikistä lyöttäydyttyään Jarmo Salon kanssa yhteen vuonna 2015.

"Ollaan ihmisiksi" kirjan kirjoittaminen alkoi vuonna 2008 ja se julkaistaan Honkofestissä. Festivaalin HISSI-näytelmän tarina on Kyllikin kynästä ja hän näyttelee sen toisen pääosan sekä musiikkielokuvatrilogia Sysien syleilyn kolmannen osan pääosan.

Lauluja Kyllikki on kirjoittanut 1990-luvulta alkaen ja Honkofestissä on käsillä nyt ensimmäinen sävellyskonsertti. Musiikkielokuvatrilogia Sysien syleilyn kaikki laulut ovat Kyllikin käsialaa. 


ONNI VESA

Ajattomat Filmit sai alkunsa jo vuosia sitten, kun kaveriporukalla aloimme kuvaamaan lyhytelokuvia. Innostus on jatkunut tähän päivään saakka ja 2021 julkaisimme ensimmäisen kokopitkän elokuvamme ''Tapahtuipa kerran perjantaina''.

Olen Onni Vesa 21v. Asun tällä hetkellä Tampereella, mutta Sastamala on kotikaupunkini. Innostuin elokuvista ja niiden tekemisestä jo hyvin pienenä. Sain ensimmäisen videokamerani 11-vuotiaana ja siitä lähtien olen harrastanut elokuvien tekoa. Olen onnekas, sillä kaikki lähimmät ystäväni lähtivät myös mukaan harrastukseeni ja on ollut upeaa nähdä kuinka heistä on kehittynyt oikeita näyttelijöitä! Itseäni elokuvien tekemisessä kiinnostaa erityisesti käsikirjoittaminen ja ohjaaminen. Pyrin opiskelemaan elokuva-alaa ja toivon, että saisin tehdä sitä tulevaisuudessa työkseni.


Taiteilijat täydentyvät edelleen keväällä 2022...

ANTTI AUTIO

Antti Autio on viime vuosina noussut yhdeksi Suomen arvostetuimmaksi laulaja-lauluntekijäksi. 11.10.2019 julkaistu "Pihalla tuulee taas" jatkaa Aution omailmeistä rock-pop-folk -henkisen musiikin linjaa syventäen sitä uusiin ulottuvuuksiin. Albumin on tuottanut Pimeys-yhtyeestä tuttu Pekka Nisu.

Antti Autio soittaa yhtyeensä kanssa raikkaaseen ja vahvaan laululyriikkaan sekä polveilevaan kitarointiin pohjautuvaa suomenkielistä musiikkia. Aution musiikki tunnetaan omaperäisestä tyylistään sekä intensiivisistä ja tunnelmallisista keikoistaan. Antilla on poikkeuksellinen kyky vangita kuuntelija tilaan jossa ajantaju sumenee. Kappaleet rakentuvat akustisen kitaran ja runollisen tekstin ympärille.

Vuonna 2017 ilmestynyt, laajasti kiitelty debyyttialbumi "Minä tuon mukanani sateet" nosti Aution yhdeksi Suomen kiinnostavammaksi rock-pop-folk -artistiksi.

Kuva: Sanna Kaesma


JARMO SALO

Harrastajateatterinäyttelijä vuodesta 1995. Puoliammattilaiselokuvaohjaaja ja teatteriohjaaja vuodesta 2015 . Muistetaan Kangasalan maineikkaasta Ramppi-teatterista pitkänä, tummana miehenä, jota odotettiin kesäteatterin näytelmiin.

Henkilökohtainen taiteellinen kulminaatio Honkofestissa on vuodesta 2015 alkanut kolmen koko illan elokuvan ohjaus- ja tuotantotyö. Musiikkielokuvatrilogian Sysien syleilyn ensi-ilta on Honkofestissa 22.7.2022.

Unohtamatta vaimonsa, festivaaliemäntä Kyllikin kanssa kahdestaan toteuttamaa näytelmää Hissi, josta saa nauttia osana Honkofestin ohjelmistoa. Tinkimätön ohjaustyö ja draamantaju yhdistyvät Jarmon elokuvissa ja näytelmissä. 


JARKKO MÄKIPÄÄ

Vuosituhannen alusta alkaen Vammalan harrastajateatterin produktiossa näytellyt mies on käynyt näyttelemässä myös Rämsöössä, Ikaalisessa, Myllykolussa ja Nokialla.

Taiteellinen, kissallinen ja akallinen mies kutoo vapaa-aikanaan islantilaisia villapaitoja itselle ja lähipiirille. Elämässään aina yhteiskunnallisesti valveutuneena Jarkko on vuodesta 2017 alkaen häärännyt kunnallispolitiikassa.

Honkofestin Abraham Braxin kunnia - monologinäytelmässä Jarkon isoisän äiti on tosielämässä Abraham Braxin tyttären tyttäriä. Asia paljastui Jarkon lukiessa käsikirjoitusta, jossa Braxin yksi tyttäristä lähti Rehakkaan emännäksi. Jarkon isoisän äiti on peräisin Rehakasta.


LADS'N LADY

Lads'n Lady on puoliakustinen kokoonpano, jonka swing-painotteinen ohjelmisto koostuu tutuista ja vähän tuntemattomammistakin jazz-standardeista.

Kokoonpanossa musisoivat Vesa Uusitalo basso ja laulu. Suomalaista 'rytmilaatikkoa' Lootaa takoo Ari Karjalainen. Akustisessa kitarassa on konttitanssien konkari Markku Taipale ja kosketinsoittimissa rautainen ammatilainen Esa Sivola.

Kokoonpanon Lady ja vokalisti on Anita Karjalainen, joka on mm. Tangomarkkinoiden semifinalisti sekä Suomen Karaoke Amateur Championship -laulukilpailun naisten sarjan voittaja.

Lads'n Lady on Honkofestin viimeisen kesäillan tanssien musiikillinen tunnelmapala.

MAX PINESHILL

"Mun nimi on Männynvuori ja mun intohimoni on laulut, kansanlaulun tyyppiset ja yksinkertaiset. Oon kirjottanut niitä jo kauan. Nyt oon innostunut, kun voin vihdoin välittää ja esittää niitä teille"

Laulaja-lauluntekijä Max Pineshill alias Männynvuori alias Ilkka Tuulio on suonut aiemmin kuultavaksemme musiikkia you tubeen. Honkofestin perimmäinen olemus täyttyy Maxin innossa saada omat teokset, niiden sisältämät tunteet kommunikoimaan yleisön kanssa.

Maxin viehkeä Darkness Girl vuodelta 2019 näkee muiden Maxin laulujen muassa päivänvalon. Herkkä tulkinta avautuu tunnelmallisella Honkolan sisänäyttämöllä.

Kuva: Timo Hellsten


TAPIO HOLOPAINEN

Akryyli levylle 60x90

Tapio Holopaiselle maalaus on visuaalista runoutta ja värit elämä.Teosten kuvakieli seurailee rakennettua kaupunkimiljöötä, jossa viivat ovat suoria, rajat jyrkkiä ja materiaalit kovia. Ne kuvaavat miljöötä, johon kuuluu eriväristen merkkien symbolinen kirjo ja kuva-aiheiden ja rakenteiden jatkuva toisto.

Näyttelyt, mm.: Joensuu, Maakuntamuseo 2011 Suomen Taiteilijat ry. 43 vuotisnäyttely. Tampere, Galleria Saskia 2011 Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijat ry. vuosinäyttely.

Yhdistykset: Suomen Taiteilijat ry, Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijat ry, Ylöjärven Taideyhdistys ry,  Pinsiön Taidepuisto ry, Suomen Aforismiyhdistys ry, Tammerkynä ry,  Eurooppalainen Kulttuuriyhdistys.


Lainaus: Eurooppalainen Kulttuuriyhdistys


Taiteilijat täydentyvät edelleen keväällä 2022...

VEERA VOIMA

Veera Voiman konsertissa kuullaan kansanlaulua meiltä ja muualta: muinaisia kalevalaisia syntyloitsuja, vetävää polskarallatusta ja gumboot-tanssia, pygmijoikua ja karjalaista kelketystä sekä huiluunlaulamista!

Kanteleen, kehärummun ja huilunsoiton lisäksi Veera kerrostaa lauluaan lavalla livenä, luuppausohjelman avulla - yhdestä ihmisäänestä kasvaakin kokonainen vesihiisilauma tai komea mordvalainen kuoro!

Veera on sibeliusakateeminen kansanlaulaja, joka on imenyt oppia myös musiikkikasvatusosastolta. Veera opettaakin työkseen ilmaisu- ja etnokuoroja, kehorytmejä ja biisintekoa. Suden ajan lisäksi Veeran musiikkia kuulee Suo-triossa sekä YLEn tuottamissa DocArtin luontodokumenteissa kuten Kansanluonto, Vedenperintö ja Erämaan lumo.

Kuva: Petteri Saario


PAULI PIETILÄ

HOCCUSPOCCUS PERCELE

Se outo ja kohtelias naapurisi, joka huhuilee öisin tähdille ikkunasta ja päivisin poliisille postilaatikosta. Räpistä ja lavarunoudesta ammentaen tuo hämmentyneiden runolavojen laulusorsa jakaa toivontäyteiset oivalluksensa elämän keskeltä, vierestä, läpi ja aina ytimeen asti.


CRAVINSKY


Cravinsky on hämeenkyröläistynyt portugalilainen kitaristi, joka esittää Honkofest konsertissa omaa kitaramusiikkituotantoaan vangitsevalla intensiteetillään. Progressiivinen klassinen sekä flamengo vievät katselemaan sykähdyttäviä äänimaisemia.

Monitaiteellinen Cravinsky valmistui Pariisin CLCF:stä (Conservatoire Libre du Cinéma Francais) vuonna 2015 apulaisohjaajaksi. Honkofestissä kitarakonsertin lisäksi on nähtävänä Cravinskyn kaksi lyhytelokuvaa sekä kolme musiikkivideota.RIESA-PELLE

Riesa-Pelle alias Kaisa Kallioluoma on esiintynyt jo pienestä pitäen. Lapsena Kaisa esitti itse tekemiään sketsejä, imitaatio-, laulu- sekä tanssi-esityksiä mm. yhdistysten, seurojen ja yksityishenkilöiden tilaisuuksissa.

Kallioluoma opiskeli vuodet 1993-1996 Tampereen Yhteiskoulun lukiossa, joka on Ilmaisutaidon lukio. Sen jälkeen vuorossa oli Suomen Teatteriopiston näyttämötaiteen peruslinja v.1996-1997. Riesa-Pelle hahmo syntyi Lahden käsi-ja taideteollisuus-oppilaitoksen Sirkustaiteen linjan lopputyönä vuonna 1998. Siitä lähtien Kaisa on työskennellyt päätoimisena pellenä.

"Riesa-Kaisa" on pelleuransa aikana esiintynyt monenlaisissa paikoissa: tavarataloissa, päiväkodeissa, kouluissa, laivoilla, kylpylöissä, messuilla, yritysten lasten- ja aikuisten juhlissa, huvipuistoissa. Riesa on saanut kunnian esiintyä myös ulkomailla asuvien suoma-laisten tilaisuuksissa, esim. Moskovan Suomen suurlähetystön juhlissa ja Brysselin Suomi-seuran pikkujouluissa.


SEMA HOKKANEN

Sema Hokkanen. Runoutta polvet naarmuilla. Se epämiellyttävä jätkä, joka potkii nilkoille, mutta pelaa joukkueelle.

Bussikuski, joka jarruttaa tahallaan liian lujaa. Lapionvarsi, johon työmies voi nojautua. Moottorisahan pauhu eräretkesi keskellä.

Sema. Parsitut miehet -yhtyeen puheääni. Kirjoittaa vessanseinään, sillä some on jo tukossa. Poetiikan putkimies. Flush and go. Never say no.


Taiteilijat täydentyvät edelleen keväällä 2022...